Het loslaten van witte duiven op een bruiloft is een onvergetelijk moment op een bijzondere dag. Witte duiven zijn een symbool van vrede, zuiverheid en geluk. Het loslaten staat voor eeuwige trouw en elkaar vrijheid geven. Het is een romantisch gebaar en een mooi moment.

Vroeger werden duiven losgelaten voor het brengen van nieuws. De meest bekende hiervan zijn de postduiven. Ook is de duif een christelijk symbool voor de heilige geest. Johannes de doper getuigde: ' Ik heb de Geest als een duif uit de hemel zien neerdalen.'

Ook in het verhaal van Noach speelt de duif een grote rol. De duif bracht Noach het nieuws dat er land in de omgeving was. Na veertig dagen op  de ark liet Noach een raaf los om de omgeving te verkennen, deze bleef rondvliegen. Vervolgens liet hij een duif los. Tegen de avond kwam de duif terug, met een olijfblad in de snavel. Zo wist Noach dat het water was gedaald.

Als bruidspaar kan je elk een duif loslaten of de duiven uit hun mand laten vliegen. Als je besluit om elk een duif uit je handen los te laten, dan zullen deze twee duiven trouw aan elkaar, samen vliegen in dezelfde richting. Besluit je om de duiven uit hun mand los te laten, dan kun je voor meer dan twee duiven gaan. 

Ohja dit is natuurlijk ook een heel mooi foto moment :)

Wil jij ook witte duiven op je bruiloft? Neem dan contact op via het contactformulier.

Comment