Alweer twee weken geleden was ik in Florence voor mijn opleiding media styling mode. We hebben genoten van heerlijke pizza’s, pasta’s en wijnen. Maar vooral van de mode en kunst. Wat een fijne stad. De eerste dag ging ik samen met een klasgenootje de stad verkennen. Alles is op loopastand en voor we het wisten hadden we al een groot deel gezien. Woensdag begon ons programma met een mode route. Louisa via Roma was het hoogte punt. Wat een mooie winkel. Verder hebben we verschillende “high class” winkels bekeken. Aan het eind van de middag kregen we een rondleiding door het Gucci museum. Om de dag goed af te sluiten zijn we naar de Opera geweest. Voor mij was dit de eerste keer!

Op donderdag hadden we een “kunst” dag. We begonnen bij de Dom waar je je ogen uitkijk, vervolgens gingen we naar accademia. Een oude kunstschool is omgetoverd tot een museum met onder andere het bekende beeld van David. Na het museum liepen we naar de andere kant van de stad om een kostuum expositie in het palazzo pitti te bekijken.

Vrijdag was onze laatste dag hierin heb ik samen met een klasgenootje door de tuinen van palazzo pitti gelopen (en verdwaald haha) hebben we gewinkeld en de lekkerste tiramisu gegeten. Op zaterdag ochtend volgen we helaas al weer naar huis.

Florence heeft me aangenaam verrast en zeker een aanrader voor mode en kunst liefhebbers!