Kennen jullie de Protea? Niet? Vanaf nu ben je verliefd...

 

Ik houd zelf ontzettend veel van bloemen. Het fleurt mijn dag op en het geeft een ruimte een fijne sfeer. Ze zijn fotogeniek en kunnen ook nog lekker ruiken.

 

Toen ik in Kaapstad was, kwam ik deze bloem voor het eerst tegen in het bruidsboeket en de aankleding van de bruiloft van Jopie en Jochem. Wauw wat vond ik dat een bijzondere en mooie bloem. De Weddinplanner Ramona (www.journeyweddings.nl) vertelde mij dat deze bloem in Zuid-Afrika groeit en vaak te zien is op bruiloften.

 

De Protea; “Blushing bride”  staat prachtig in een wild veldboeket, het is een echte eyecatcher. De Protea heeft een blush-gekleurde centrum, met puntige bloemblaadjes die variëren in kleur van sneeuw wit en ivoor tot crème met tinten van lichtroze. De bloem is veelzijdig. Ze zien er geweldig uit op zichzelf of wanneer je deze combineert met andere zacht - roze en crème kleurige bloemen of met eucalyptus en gipskruid.

Hij pas goed in de trends van komend trouwseizoen.

 

Je gelooft het bijna niet, maar de Protea groeit echt in het wild. Ik kwam ze vaak tegen bij het hiken. Ze goeien aan een soort struik en vallen goed op!

 

Toen ik in Nederland een bruiloft fotografeerde en ik de bruidegom zag lopen met een trouwboeket inclusief Protea kan je wel raden dat ik dus bijna stond te springen. Mijn mooie Kaapstad bloem. Er kwamen weer veel mooie herinneringen terug.

Comment